Nieuws
24-02-2017

Workshop Fair Isle breien

11 EN 25 MAART ZIJN VOLGEBOEKT!
8 EN 22 APRIL ZIJN VOLGEBOEKT!
 



Deze workshop is voor geoefende breisters

Fair Isle breien is een breitechniek waarbij per toer twee verschillende kleuren worden gebruikt. Het merk Rowan, dat wij al vanaf de begintijd van Wollstreet in de collectie hebben, vertoont veel mooie patronen en modellen in deze techniek. Veelal gebreid uit schitterende tweedgarens. Deze traditionele breitechniek is door de breisters van het Schotse eiland Fair Isle wereldberoemd gemaakt.

Zelf aan de slag
Om je heel veel tips en trucs te geven en dit zelf uit te proberen is er ook dit jaar weer een workshop bestaande uit twee lessen.

Les inhoud
Allereerst vertellen we je wat meer over de geschiedenis van deze techniek, je leert met twee verschillend gekleurde draden breien. En je gaat zelf met naald en draad aan de slag. Je breit met een rondbreinaald of kousennaalden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, en het mooie garen “felted tweed” van Rowan.



Je ervaart hoe strak je de draad kunt aantrekken en hoe de draden niet ‘in de war’ raken. Ook breien we een ‘knipbies’. We gaan deze knipbies doorknippen en de steken opnemen voor een gebreide rand of boord. 



Wanneer
Op zaterdag 11 en 25 maart (VOLGEBOEKT) van 13:00 uur tot 15:30 uur. Een les duurt 2,5 uur. Het zijn twee lessen. 
Op zaterdag 8 en 22 april (VOLGEBOEKT) van 13:00 uur tot 15:30 uur. Een les duurt 2,5 uur. Het zijn twee lessen.

Kosten
€ 45,- incl. lesstof/patroon en oefenmateriaal van Rowan.

Materiaal
Je krijgt bij deze workshop 2 kleuren felted tweed van Rowan.
De breinaalden (naald 3,5 of 4) neem je zelf mee of koop je bij Wollstreet.
Wij adviseren een rondbreinaald of kousennaalden.

Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.
Het maximale aantal cursisten is 8.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar:info@wollstreet.nl
Laat ons je naam en telefoonnummer weten.
De inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag. Bij aanvang van de 1ste les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop Fair Isle breien en de datum’, of contant in de winkel betalen.

Annulering
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je de aanbetaling volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.
Bij annulering binnen twee weken geldt hetzelfde, echter alleen als we iemand anders kunnen vinden die jouw plekje kan vervangen.
Hiervoor vragen we begrip want onze workshops zijn altijd heel vlug volgeboekt en we moeten vaak mensen teleurstellen. Tevens hanteren we per workshop een reservelijst. Dus in geval van afmelding kunnen we anderen nog blij maken en jij bent ervan verzekerd dat je aanbetaling niet ‘weg’ is.

Ben je plotseling verhinderd voor een les, dan kijken we in onderling overleg wat mogelijk is.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website