Nieuws
22-02-2018

Workshop zomerse mozaïek breien

DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKTVoor de geoefende breisters blijven we altijd op zoek naar ‘nieuwe’ technieken, maar nu hebben we ook een techniek voor de wat minder geoefende breister.
Het ‘mozaïek breien’, oftewel ‘breien met afgehaalde steken’ is zo’n techniek en komt mooi tot zijn recht in het ontwerp van Rowan.
Bij het mozaïek breien maak je een meerkleurig breiwerk zoals bijvoorbeeld in de Fair Isle techniek, maar je breit nooit met twee kleuren tegelijkertijd. Je breit de hele naald met één kleur! Dus deze techniek is veel gemakkelijker.
In de workshop leren we het lezen van het patroon en gaan we de geleerde techniek toepassen in een sjaal naar een ontwerp van Rowan. Uiteraard kun je deze techniek ook in kleding of in interieurwerkstukken toepassen.Combinatie van materialen
Deze keer hebben we gekozen voor de ‘felted tweed’ van Rowan en een katoenen draad. Het contrast (en de combinatie) van de draden geeft een mooi effect.

Wanneer
Op zaterdag 7 april 2018 van 13:00 uur tot 15:30 uur. De les duurt 2,5 uur. DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.

Kosten
€ 25,- incl. lesstof/patroon en oefenmateriaal.

Materiaal
Wij gebruikten 4 bollen Rowan felted tweed en 8 bollen katoen (totaal € 67,95 aan materiaal) voor de sjaal. Er zijn uiteraard legio mogelijkheden, we adviseren je graag hierbij.
Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.
Het maximale aantal cursisten is 8.Inschrijven
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar: info@wollstreet.nl
Laat ons weten voor welke workshop je belangstelling hebt en vermeld je naam en telefoonnummer. Ook het emailadres dat je geregeld checkt is altijd handig.
We reserveren een plekje voor je, maar de inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag. Bij aanvang van de les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop Mozaïek breien’ en de datum. Je kunt ook contant in de winkel betalen.

Annulering
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je de aanbetaling volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.
Bij annulering binnen twee weken geldt hetzelfde, echter alleen als we iemand anders kunnen vinden die jouw plekje kan vervangen.
Hiervoor vragen we begrip want onze workshops zijn altijd heel vlug volgeboekt en we moeten vaak mensen teleurstellen. Tevens hanteren we per workshop een reservelijst. Dus in geval van afmelding kunnen we anderen nog blij maken en jij bent ervan verzekerd dat je aanbetaling niet ‘weg’ is.
Ben je plotseling verhinderd voor een les, dan kijken we in onderling overleg wat mogelijk is, maar ook dan geldt bovenstaand.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website