Nieuws
09-03-2015

Een ontmoeting met Zuid-AfrikaNieuwe leverancier bij Wollstreet: ViNNiS COLOURS
Zuid-Afrika heeft meer te bieden dan ‘The big 5’, de Tafelberg en overheerlijke wijnen. Wollstreet ging op reis…………………

Op reis
We gingen niet letterlijk op reis naar Zuid-Afrika, maar hadden een ontmoeting met de Zuid-Afrikaanse Michelle du Plessis in onze winkel. Michelle kwam enkele Zuid-Afrikaanse garens aan ons voorstellen. Zij nam ons in gedachten mee naar het land waar zij vandaan komt en betoverde ons met mooie garens. Het verhaal achter de oogst, de productie, het spinnen, verven en opmaken van de garens. De schitterende kleuren en de zachtheid van de materialen. Maar bovenal de positieve invloed die de vrouwen (en hun gezinnen) ondervinden die bij dit project betrokken zijn sprak ons erg aan. 

De katoen wordt biologisch verbouwd, handgeverfd en verwerkt door vrouwen die wonen en leven op het economisch zwakke platteland. De betrokkenheid van de deelnemende vrouwen stelt hen in staat om een beter bestaan op te bouwen en brengt hun gemeenschap op deze manier economische voordelen. Jullie kunnen je voorstellen, we waren verkocht!
We hebben er voor gekozen om een merk in onze collectie op te nemen en we gaan kijken hoe jullie, onze klanten, hierop reageren.
 


 

Wij kiezen voorlopig voor de ‘Bambi’ 70% biologisch katoen en 30% bamboe van ViNNiS COLOURS  in vier kleuren. Bij positieve reacties zullen we de kleurlijn uitbreiden.
Het garen is uitermate geschikt voor brei- en haakwerk, superzacht. Je breit het op naalden nr. 4, 20 steken op 10 cm. Wollstreet heeft er al twee truien uit gebreid, onze breister is super enthousiast.
We hebben er een zeer eigentijds model van gebreid en presenteren het onder de naam:

Lazy, cosy & oversized. Voor meer details en info hierover: klik op de link.
 


Lazy, Cosy & Oversized, een eigentijds ontwerp en zeer geschikt voor beginners.
 


 

Meer over Vinnis Colours
In 1993, is Vinni Nielsen, een Deense verpleegkundige en fanatieke handwerkster verhuisd naar Zuid-Afrika. Ze kwam er al snel achter dat een mooi katoenen garen daar niet te krijgen  was. Ze besloot zelf aan de slag te gaan en ‘Vinnis’ was geboren. Al snel bleek het een succes te zijn en moest ze een aantal vrouwen in dienst nemen. Aanvankelijk werkte ze thuis, maar na zes jaar was ze zo groot gegroeid dat ze moest uitbreiden. Vinni schrijft het succes van haar bedrijf toe aan de inzet van haar trouwe werknemers en haar trouwe klanten in Zuid-Afrika. Vinnis Colours garens worden volledig met de hand gemaakt van het begin van het proces tot het einde.  


Het product
De kracht van Vinnis is het immense kleurenpalet. Vinnis’ collectie telt meer dan 200 prachtige kleuren. Vinni heeft drie soorten garens in haar collectie, Wollstreet kiest voorlopig voor de ‘Bambi 70% biologisch katoen en 30% bamboe.
De kracht achter Vinnis collectie is haar trouwe werknemers.
 


Van links naar rechts:
- Nomanganisa Bhane, Nontuthuzolo Sylvia Finca, beide verwerken het garen tot bolletjes
- Elma Daniels, Vinni’s assistente en verantwoordelijk voor het verven en opmaken van het garen  
- Qhawekazi Nkabi, multi inzetbaar maar hoofdzakelijk gespecialiseerd in het verven van de garens
- Noncedo Ndamase, verwerken van de garens in strengen en bolletjes
- Pakama Adams, verwerken van de garens tot bolletjes. Tevens is ze in opleiding bij het verfproces Vuyelwa Ketwa, verwerken van de garens tot bolletjes
- Nombukelo Gladys Booi, verwerken van de garens in strengen en bolletjes
- Nolubabalo Alicia Adams, multi inzetbaar maar hoofdzakelijk werkzaam in de garenververij

Wat een mooie namen hebben de dames, hè?
Wij kijken uit naar een fijne samenwerking met Michelle en de Zuid-Afrikaanse garens.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website