Nieuws
17-09-2016

Garenproeverij en Modeshow, winter 2016 bij WollstreetOp zaterdag 24 september en maandag 26 september kun je komen proeven, proberen en voelen aan en van de nieuwe ‘smaakmakers’ van onze collectie.

Er waren nog nooit eerder zoveel nieuwe garensoorten en nieuwe merken in onze collectie. Daarom ons initiatief van de ‘garenproeverij’.
Kom beide dagen tussen 11 en 17 uur proeven en proberen, dus breien of haken met de nieuwe kwaliteiten.

Natuurlijke vezels
Kwaliteiten uit hoofdzakelijk natuurlijke vezels. We hebben het dan over gerecyclede cashmere van RICO; baby alpaca van JUNIPER MOON FARM; superzachte organische wol geverfd met plantenverfstoffen van RICO; alpaca queen, een superzachte blend uit alpaca en wol die met een bepaalde vilttechniek zorgt voor een superzachte en aaibare draad. Deze draad is van SCHOPPELWOLLE. Ook onze vertrouwde merken komen met luxe mooie draden, zoals LANG YARNS met mohair en zijdemengsels, of KATIA met een mooie katoen met cashmere blend.

Passen en een passend adviesNaast de garenproeverij showen we veel gebreide modellen die je kunt passen. De nieuwste patronenboekjes zijn binnen, dus kom op je gemak kijken en laat je adviseren bij je keuze voor een nieuw breiwerk of haakwerk.
Er is natuurlijk iets lekkers voor bij de koffie en thee.

Hieronder enkele voorbeelden uit onze nieuwe collectie.Outlet en verkoop showmodellen
Een nieuwe collectie vraagt plaats in onze rekken. Daarom zullen we zoals altijd tijdens onze show diverse garens als ‘outlet’ verkopen. Op het rek met voorbeeldmodellen vind je nog mooie exemplaren van uitlopende garens. Deze modellen zijn nu extra gunstig: 50% van de gelabelde prijs. 


Jong fashion talent toont haar afstudeerwerk bij WollstreetLaurie Bessems, 23 jaar en afkomstig uit Geleen zal op uitnodiging van Wollstreet haar afstudeerwerk showen tijdens de modeshow en garenproeverij op zaterdag 24 en maandag 26 september. Laurie is cum laude afgestudeerd in Fashion Knitwear and Knitted Textile Design aan de Nottingham Trent University in Engeland. Contact met Laurie
Laurie komt al jaren samen met haar moeder Anita in de winkel van Wollstreet. Het contact met moeder en dochter was hartelijk en Sandra van Wollstreet volgde Lauries studie met belangstelling. Laurie haalde haar propedeuse op de kunstacademie van Maastricht, maar ze had al vlug in de gaten dat ze verder wilde in het ‘breivak’, aldus geschiedde en Laurie toog naar Nottingham.Dissertation (proefschrift) en collectie
In het laatste jaar heeft Laurie zich georiënteerd en gespecialiseerd in het luxe segment van de Europese markt. 
Haar onderzoek was gebaseerd op het feit dat we de connectie met onze kleding kwijt zijn. We hebben geen idee waar iets vandaan komt en hoe het is gemaakt. Dus transparantie in het productieproces in de afstudeercollectie was heel belangrijk.
Iedere stap, van dier tot kledingstuk.
Laurie verwerkte door haar zelf met de hand gesponnen garens van alpaca’s en angorageiten van een kinderboerderij in Nederland en schapen uit Engeland. 
Dit geeft haar ontwerpen en gebreide creaties een verhaal en een gezicht.

De eeuwenoude Wildermann-traditie vormde het concept voor vorm en styling. Inspiratie haalde Laurie uit outfits van bont, leer, jute en stro. De Wildermannen verdreven de boze geesten en riepen op voor een goede oogst. 

Maak deze twee dagen kennis met de bijzondere collectie van Laurie Bessems.

The War Years by Laurie Bessems
Een van Lauries studieprojecten, ‘The War Years’, was in samenwerking met Rowan begeleid door Marie Wallin. We kennen haar als een van de hoofdontwerpers van Rowan. Ook Wollstreet heeft diverse mooie garens van Rowan in de collectie!
De opdracht was: ontwerp een collectie van truien, vesten en twinsets met ‘The War Years’ in gedachten. Laurie liet zich inspireren door ‘reknitting’, want nieuw garen was niet te krijgen of te betalen. Laurie heeft op uitnodiging van Wollstreet een van haar ontwerpen ‘vertaald’ en omgezet in de ‘felted tweed’ van Rowan. Felted tweed van Rowan ‘vertelt’ precies dit verhaal. Het garen is licht vervilt en er zitten pluisjes in van andere kleuren. Alsof het garen al eens gebreid, gedragen en gewassen is.  Het patroon en het garen van de trui ‘The War Years’ zijn bij Wollstreet te koop.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website