Nieuws
22-03-2017

Workshop ajour breienDeze workshop is voor geoefende breisters.

Ajour breien is een breitechniek waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen het minderen en meerderen van steken en omslagen breien.
Ajourbreiwerk is een breiwerk met ‘gaatjes’ en heeft meestal een kant-achtig uiterlijk. Het wordt dan ook vaak een ‘lace’-breiwerk genoemd.

Zelf aan de slag
Om je heel veel tips en trucs te geven en dit zelf uit te proberen introduceren we een workshop bestaande uit twee lessen en begeleiden we je bij het breien van de prachtige sjaal of omslagdoek genaamd: ‘Rock Island door Jared Flood’
Het patroon ad € 8,- wordt door ons aangekocht via Ravelry en dit is verwerkt in de workshopprijs.
Het patroon bestaat uit een randpatroon (in ajour natuurlijk). Naderhand pakken we de steken op en vormen we het binnengedeelte van de driehoek - of rechte sjaal -  met de nodige stekenvariaties.Lesinhoud
Allereerst gaan we met oefengaren aan de slag en breien we een stukje van het randpatroon. Hierbij begeleiden we je in het ‘lezen’ van het patroon en het oefenen van de verschillende ajoursteken die in het patroon voorkomen.
Aan het einde van de les begeleiden we je in het kiezen van een ‘lace’-garen uit onze collectie waarmee je thuis in de tussenliggende twee weken aan de slag gaat om de rand te breien.In de tweede les evalueren we wat je thuis hebt gebreid en welke problemen je eventueel bent tegengekomen. We nemen de steken ‘op’ uit de zijkant van de rand en vervolgen het patroon van de sjaal.
Uiteraard demonstreren we je ook hoe je het werk moet blocken, iets wat nodig is om het ajourmotief goed tot zijn recht te laten komen.

Wanneer
Op de zaterdagen 6 en 20 mei van 13:00 uur tot 15:30 uur. Een les duurt 2½ uur. Het zijn twee lessen.

Kosten
€ 47,50,- incl. lesstof, het patroon van Jared Flood en oefenmateriaal.

Materiaal
Je krijgt bij deze workshop een bol katoenen garen, de kleur kies je zelf.
De breinaalden (naald 4) neem je mee of koop je bij Wollstreet.
Eventueel kun je de sjaal op een rondbreinaald breien, we adviseren je graag hierbij.
Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.
Het maximale aantal cursisten is 8.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar: info@wollstreet.nl, laat ons ook je naam en telefoonnummer weten.
De inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag. Bij aanvang van de 1ste les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop Ajour breien en de datum’, of contant in de winkel betalen.

Annulering
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je de aanbetaling volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.
Bij annulering binnen twee weken geldt hetzelfde, echter alleen als we iemand anders kunnen vinden die jouw plekje kan vervangen.
Hiervoor vragen we begrip want onze workshops zijn altijd heel vlug volgeboekt en we moeten vaak mensen teleurstellen. Tevens hanteren we per workshop een reservelijst. Dus in geval van afmelding kunnen we anderen nog blij maken en jij bent er meestal van verzekerd dat je aanbetaling niet ‘weg’ is.

Ben je plotseling verhinderd voor een les, dan kijken we in onderling overleg wat mogelijk is.
 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website