Nieuws
05-08-2017

Samen slingers haken en het wereldrecord verbreken


Foto: Nije Stichting

Met z'n allen tegen kanker maar op een positieve wijze!
Via social media maakte Wollstreet kennis met een sympathiek initiatief op handwerkgebied. Wij denken dat jij en wij hen kunnen helpen. Wellicht haak je al mee, misschien ook nog niet.

Hoe en wat en waarom
Op 13 maart 2018 bestaat de Nije stichting in Hengelo 10 jaar en dat gaan ze vieren!! Onder het mom van: "Neem zelf de regie in handen na de diagnose kanker, zorg voor kwaliteit van leven en hang zelf de slingers op", willen ze op 13 maart de langste slinger van de wereld ophangen! En niet zomaar slingers...nee prachtige gehaakte slingers en daar kunnen wij bij helpen! Haak in, letterlijk of figuurlijk!

Na diagnose kanker zakt de grond onder je voeten vandaan en het leven weer oppakken is vaak nog niet zo makkelijk. Niet voor de persoon zelf en ook niet voor de naasten want kanker heb je niet alleen, kanker heb je samen. Het vergt kracht en moed om vanuit overleven het leven weer te be-leven en de Nije Stichting willen daar graag bij helpen. Ze zijn druk bezig met de Nije Hoeve; centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker. Ze hopen deze hoeve in het jubileumjaar te openen en wij kunnen daarbij helpen.

Wereldrecord
Vanwege het 10-jarige bestaan bedacht de Nije Stichting het record. Op gebreide vlaggen staat het record op 7.000 meter. Zij gaan voor gehaakte vlaggen en gaan voor.... 10.000 meter en minimaal 40.000 vlaggen!! De langste gehaakte vlaggetjesslinger van de wereld gaan zij 13 maart ophangen!

Daarna doneert De Nije Stichting aan alle afdelingen van kinderoncologie een mooie slinger en verkoopt De Nije Stichting stukken waarbij de opbrengst gaat naar de Nije hoeve: centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker. Kwaliteit van leven is zo belangrijk, voor iedereen! Als je geconfronteerd wordt met kanker dan is het zo belangrijk om van elke dag een dag met een gouden randje te maken, een feestdag....

Haak mee
Wil je ook meehaken? Download de patroontjes via de website van de Nije stichting.


Foto: Jip by Jan

Zoek restjes garen bij elkaar of koop enkele bolletjes. Heb je weinig budget, dan heeft Wollstreet ook nog wel wat restjes. Haak 20 vlaggetjes die als set mooi bij elkaar passen, de Stichting naait ze tot een mooie slinger. Je kunt je gehaakte vlaggetjes bij Wollstreet brengen, wij zijn verzamelpunt in Sittard-Geleen, en versturen ze op onze kosten naar Hengelo.

Inmiddels zijn er verschillende patroontjes op het net verschenen, o.a. door Janneke Assink van ‘Jip by Jan


Foto: Jip by Jan


Foto: Jip by Jan


Foto: Ellebel

Of door Ellen van Ellebel een leuke Tulpenslinger. 

Haakcafé Wollstreet
Natuurlijk kun je tijdens het haakcafé bij Wollstreet ook aan de vlaggetjes haken, voor de data kijk op onze ACTIVITEITEN kalender.

Wanneer inleveren
De uiterste datum waarop de vlaggetjes ingeleverd kunnen worden is reeds verstreken.
De Stichting hoopt echter dat niet iedereen wacht tot die datum om alles in te leveren en tussen door ook series opstuurt. Alle vlaggen moeten volgens protocol aan elkaar genaaid worden en dat neemt veel tijd in beslag.

Kun je niet haken? Dan kun je steunen door een donatie te doen. Na afloop kun je een deel van de slingers aanschaffen en de totale opbrengst van deze actie gaat naar de Nije Hoeve, centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker

Hou de facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes en zet 13 maart alvast in de agenda!
 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website