Nieuws
05-08-2017

BreiBoezem


Foto: Stichting Breiboezem

Vrijwilligsters breien borstprotheses.
Via social media kwam Wollstreet in contact met de Stichting BreiBoezem. Het initiatief sprak ons direct aan en wekte onze sympathie. Vrijwel dagelijks ontmoeten wij in onze winkel mensen die getroffen zijn door kanker of wier naasten ernstig ziek zijn. Daarom dragen wij graag ons steentje bij en faciliteren de workshops voor het leren breien van de breiboezems. Hierover lees je verderop meer.

Doel van de Stichting
De stichting BreiBoezem heeft als doel, vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan – boezemdraagsters -  grátis te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (licht van gewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Vrijwilligsters – boezemvrienden -  breien de borstprotheses van BreiBoezem. Brei jij mee?

Rook je?
Helaas dan moeten we je teleurstellen en mag je niet breien voor de stichting. Dit omdat de rooklucht in onze BreiBoezems gaat zitten.

Heb je huisdieren?
Dan mag je mee breien, echter zorg er dan wel voor dat je de materialen bewaart in een afgesloten bak zodat er geen haren e.d. bij kunnen komen. Ook tijdens het breien zorg je ervoor dat je bolletje garen in een plastic zakje zit, afgeschermd van huisdieren.


Foto: Stichting Breiboezem

Wollstreet en BreiBoezems
Wollstreet will de workshops coördineren en faciliteren voor Sittard (en omstreken). Waarschijnlijk worden we ook brei-coördinator, hierover later meer. Voor het moment zijn we op zoek naar vrijwilligers, en willen we bij onze klanten polsen of zij interesse hebben om dit mooie initiatief te ondersteunen.

1. Ondersteun de BreiBoezems door deel te nemen aan de workshop op zaterdag 2 september van 13:00 – 15:30 uur bij Wollstreet. De workshop wordt gegeven door vrijwilligsters van stichting de BreiBoezem.

2. Wil jij deze Breiboezems gaan breien op vraag en naar wens van de stichting?
 

3. Op 2 september vertellen de vrijwilligsters bij Wollstreet meer over de Breiboezems, wat er van je verwacht wordt en welke afspraken zij graag met jou maken.

4. Meld je voor de workshop aan bij Wollstreet, door het sturen van een Email naar Wollstreet. Deelname is uiteraard gratis. Laat ons je naam en telefoonnummer weten.

5. Wij starten voorlopig met 10 deelnemers. Voor alleen info mag je aan het einde van de workshop binnen lopen. Je ontvangt een bevestigingsmail als we een plekje voor je kunnen reserveren bij de workshop.

6. Neem je eigen breinaalden en kousennaalden in de dikte 3 – 3? mee. Wij of de stichting zorgen voor oefengaren.

Waarom
Gebreide protheses in plaats van siliconenprotheses? Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconenprotheses. Ze zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100% katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling.

Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeringen de dure siliconen borstprotheses slechts 1 keer per 2 jaar, mits je eigen risico nog niet verbruikt is. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.

Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid. Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging voelden zij zich geroepen om dit project ook in Nederland met succes op te zetten.

Donateur
Stichting BreiBoezem is volledig afhankelijk van donaties door bedrijven en particulieren. Van mensen zoals u!
Met de opbrengst van de donaties kunnen zij nieuwe materialen (100% katoen waarvan de Breiboezems gemaakt worden) inkopen en de vrijwillige breisters aan het werk zetten. Ze zitten met smacht te wachten!
De kosten van een paar BreiBoezems liggen gemiddeld rond de € 10,-, maar men is blij met elke financiële bijdrage.

Voor meer informatie over Breiboezems kijk op de website:
www.breiboezem.nl of op hun facebookpagina 
Donaties zijn welkom op hun bankrekeningnummer: IBAN-rekeningnummer NL72 INGB 000 6747 111 t.n.v. Stichting Breiboezem.

Misschien tot ziens op de workshop?
 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website