Nieuws
03-09-2017

15 jaar Wollstreet vieren we met nieuwe collectie, activiteiten, workshops en leuke gasten op 22, 23 en 25 september

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en maandag 25 september vieren we dat we op 21 september in 2002 onze winkel Wollstreet openden.15 jaar is een hele tijd, een andere plek en pand, maar we denken dat we de ‘weg’ die we toen ingeslagen zijn goed gevolgd hebben. Hier en daar een kleine ‘zijsprong of pitstop’. Ook hebben we te maken gehad met wegwerkzaamheden en andere hobbels en obstakels, maar iedere dag is een feestje om te werken in onze mooie winkel Wollstreet, met mooie garens, leuke klanten, fijne collega’s, verrassende en steeds weer nieuwe workshops en betrouwbare leveranciers die ons en onze activiteiten weten te waarderen.

We kunnen alleen maar concluderen: dat wat je passie is, daar waar vakmanschap en kennis aan te pas komen, geeft het runnen van een winkel zoals Wollstreet energie en nodigt ons telkens weer uit tot creativiteit.
Hopelijk houden we het nog eens 15 jaar vol!


Hoe gaan we dit vieren
Eigenlijk zoals we dat altijd gewend zijn:
• Nieuwe collecties
• Veel voorbeeldmodellen sjaals, vesten, poncho’s, kussens
• Veel inspiratie
• Nieuwe workshops
• Gasten zoals
-Wieke en Heidy die een klein haakfeestje vieren
-Kristel Vervoort die een selectie uit haar vele gebreide truien toont bij Wollstreet
• Een Goody- attentie voor de eerste 150 bezoekers
• Outlet – garens en modellen
• Bubbels en koffie en thee met macarons
• Laat een gratis nieuwe profielfoto van je zelf maken
• Laat een foto met je allermooiste zelfgebreide of -gehaakte trui-vest-poncho-sjaal of muts maken en maak kans op een van de drie cadeaubonnen van Wollstreet t.w.v. € 50,- hierover later meer.
• Probeer en smeer wolvetcrème van de Noordkroon uit Texel
• En nog meer en nog meer en nog veel meer


Wieke en Heidy vieren de 15de verjaardag van Wollstreet met ons mee op 22 en 23 september


Foto: Wieke van Keulen
Zij nodigen je uit om aan te schuiven - als je zin hebt - voor een klein haakfeestje

Vereerd
Dat zijn we zeker! Wieke en Heidy zullen vrijdag en zaterdag 22 en 23 september bij onze 15de verjaardag aanwezig zijn in Sittard. 

Wieke, wordt vaak de ‘handwerkgoeroe’ van Nederland genoemd. Wij citeren Wieke in een van haar interviews: “Het delen van handwerktechnieken geeft zoveel mooie dingen: rust, blijheid en er ontstaan vriendschappen. Ik word echt blij van al die mooie eindresultaten die ik langs zie komen als ik mensen ontmoet. De Fair Isle shawls die ik ontworpen heb zijn erg populair. Ze lijken heel moeilijk om te maken, maar ik ben ervan overtuigd dat met een goed patroon en een heldere uitleg het voor iedereen mogelijk is zo’n mooie shawl of omslagdoek te maken.”


Foto: Wieke van Keulen

Wollstreet kent Wieke natuurlijk van de mooie Fair Isle patronen en workshop die ze bij ons in de winkel heeft gegeven. Veel ‘fans’ van haar kunnen zich dat beslist nog wel herinneren. Tijdens de workshop in onze winkel heeft zij Heidy ontmoet en daaruit is een unieke samenwerking ontstaan.

Wanneer
Wieke en Heidy zijn op vrijdagmiddag tussen 14 en 17 uur en op zaterdag tussen 11 en 17 uur aanwezig bij Wollstreet.


Foto: Wieke van Keulen

Wat
Wieke en Heidy zijn momenteel helemaal in de ban van het Tunisch haken (wie niet?). Ze hebben verschillende leuke werkstukken met Durable garens ontworpen waarmee ze je graag kennis  willen laten maken. Je mag aanschuiven en meedoen, je mag ook toekijken en thuis aan de slag gaan. Uiteraard kun je ook je vragen stellen over het ‘Tunisch Avontuur’ van beide dames.


Foto: Heidy Kerckhoffs

Durable garens
Hoe leuk is deze plantenversiering in Tunisch haakwerk uit de nieuwe draden van Durable. Dat kun je zelf uitproberen en je kunt geheel naar eigen keuze je favoriete kleuren samenstellen. De dames en de medewerkers van Wollstreet adviseren je graag en de voorbeelden van Wieke en Heidy zijn natuurlijk hartstikke vrolijk en inspirerend.


Foto: Durable Yarns

Durable, wie kent het niet, bestaat al vanaf 1930. Er werden - en worden nog steeds - pannenlappen, spreien, gordijntjes en tafelkleden van gehaakt en gebreid. Recentelijk heeft het merk de kleurlijnen gepimpt en enkele mooie nieuwe kwaliteiten toegevoegd. Tijdens deze dagen mogen we in samenwerking met Durable jullie voorstellen aan deze nieuwe kwaliteiten en voeren we de hele kleurlijn.


Foto: Durable Yarns

Durable haaknaalden
Helemaal in de sfeer van de Durable garens is er een mooie lijn houten Tunische haaknaalden ontwikkeld. Vanaf deze dagen ook bij Wollstreet te koop.

Gratis
Deelname aan de workshop is vanwege onze verjaardag gratis. De nieuwe haaknaalden kun je uitproberen en zijn deze twee dagen samen met drie bolletjes garen extra aantrekkelijk geprijsd.

Kristel Vervoort (B) komt naar Wollstreet in Sittard op 23 september

En neemt haar mooiste breiwerken mee!


Uitnodiging
Kristel Vervoort uit Herselt (België) is na enig aandringen ingegaan op de uitnodiging van Wollstreet om ter gelegenheid van de 15de verjaardag van Wollstreet op Zaterdag 23 september naar Sittard te komen. Uiteraard neemt ze haar mooiste werkstukken mee en mogen wij haar alles vragen over deze schitterende breiwerken.
Foto: Kristel Vervoort

Wie is Kristel
Kristel Vervoort is tandarts van beroep en moeder van 2 zoons. Haar grote hobby is breien (vooral Fair Isle en jacquard breien)
Deze hobby, maar ook reisverslagen en familie‘dingetjes’ deelt ze graag op social media. Kristel heeft veel volgers, waaronder natuurlijk breisters. Iedereen staat er versteld over hoe vlug Kristel breit, naast haar andere drukke beslommeringen.


Foto: Kristel Vervoort. De werkstukken die Kristel mee naar Sittard neemt

Als ‘vriend’ van Kristel kun je stap voor stap volgen met welk prachtig breiproject ze bezig is of wat haar inspireert. Typerend zijn haar foto’s op de tuintafel, om de vorderingen te tonen. Het breiwerk wordt op zijn plaats gehouden door dikke stenen.
Foto: Kristel Vervoort.

Wanneer
Kristel zal aanwezig zijn op zaterdag 23 september tussen 11 en 17 uur. Op vrijdag 22 september is haar werk aanwezig maar is ze zelf niet aanwezig.

Hoe doet ze het toch allemaal
Ze zal ons net zo enthousiast over haar werk vertellen als ze dat op social media doet. Misschien verklapt ze ons wel waar ze de tijd vandaan haalt om zo veel te breien naast haar drukke werkzaamheden en gezin, of hoe ze dit organiseert.
Wellicht laat ze ons ook nog wat werkjes zien die ze nog niet gedeeld heeft, of plannetjes die ze heeft.


Foto: Kristel Vervoort. Een van haar laatste werkstukken, het grijze vestje ‘sumile’

Passen en een passend advies
Tijdens deze drie dagen showen we extra veel gebreide en gehaakte modellen die we van onze fabrikanten te leen hebben gekregen. Je kunt deze modellen uiteraard passen. De nieuwste patronenboekjes zijn binnen, dus kom op je gemak kijken en laat je adviseren bij je keuze voor een nieuw breiwerk of haakwerk.
Hieronder nog meer voorbeelden uit onze nieuwe collectie.Verschillende trends die momenteel het beeld bepalen, zijn: Groen, Luxe Ambacht, Colorblocking, Zachte Poedertinten en ruitmotieven. Je vindt deze thema’s duidelijk terug in onze collecties. De kleuren groen en rood-brick in alle mogelijke varianten zijn de belangrijkste nieuwkomers.

Laat je vooral verrassen.
Groen aan het plafond
We volgen de trends op de voet, en zeker ook de interieurtrends. Alhoewel ons bijzondere pand absoluut nog niet toe was aan een verbouwing of restyling, zijn we overstag gegaan en hebben ons laten inspireren door de huidige trend van groen, veel planten, grote planten, hangende planten en planten in macramé hangers. Uiteraard zelf gemaakt, een beetje uit het boekje en veel van ons zelf.
Ook nu weer een mooie samenwerking met Wilma Frohn van het Fröbelke.Outlet en verkoop showmodellen
Een nieuwe collectie vraagt plaats in onze rekken. Daarom zullen we zoals altijd tijdens onze show diverse garens als ‘outlet’ verkopen. Op het rek met voorbeeldmodellen vind je nog mooie exemplaren van uitlopende garens. Deze modellen zijn nu extra gunstig in prijs.
 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website