Nieuws
06-12-2017

Workshop plaid haken in de tapestry techniek

DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.Deze speciale techniek is zeer geschikt voor meerkleurig haakwerk en het mooie eraan is dat zowel de voor- als achterkant er hetzelfde eruitziet.
De techniek is niet moeilijk, maar je moet het even weten en onze ervaringstips meekrijgen.
Uitgangspunt bij deze manier van haken is, dat je steeds alle draden meeneemt - je haakt óver de draden heen, waarmee je op dat moment niet haakt.

Deze haakworkshop is geschikt voor haaksters die de verschillende basissteken beheersen, zoals lossen, vasten en stokjes. Ook moet je een telpatroon/tekening kunnen lezen. Uiteraard helpen we je hierbij.Ons voorbeeld
In de deken hebben we met twee kleuren gewerkt en dus maar met twee verschillende draden; je haakt telkens over een van de twee heen. Zie ook bij ‘materiaal’ hieronder.

Lesinhoud
We leren je het basisprincipe van het tapestry haken. Dit doen we aan de hand van een proeflap. In de proeflap gebruiken we het pied de poule motief van ons voorbeeld.
Aan de hand van een teltekening begeleiden we je met het lezen van ‘het pied de poule-motief’.
Aansluitend kun je eventueel in de les een begin met de plaid maken, maar we geven je genoeg bagage mee om het thuis te haken. Uiteraard ben je altijd welkom tijdens het haakcafé om nog eens hulp te krijgen bij het haken.

Wanneer
Op zaterdag 16 december 2017 van 13:00 uur tot 15:30 uur. De les duurt 2,5 uur. DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.

Kosten
€ 25,- incl. lesstof/patroon en oefenmateriaal.Materiaal
Er is oefenmateriaal aanwezig.
Onze plaid meet 1.50 x 1.00 mtr
Voor de deken gebruik je 12 bollen van 100 gram/200 mtr van de Norwool plus van Durable. € 52,80 Er zijn uiteraard legio andere mogelijkheden, maak je keuze geheel naar eigen smaak. We adviseren je graag hierbij. Een goed alternatief zou zijn de Partner 3,5, je hebt 20 bollen nodig en komt dan op een bedrag van €66,-
Het is handig als je ons van tevoren laat weten waar jouw voorkeur naar uit gaat. We kunnen dan zorgen dat er genoeg garen van jouw keuze aanwezig is. Het is het mooiste dat er garen van hetzelfde verfbad in je plaid wordt gebruikt.
Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.
Het maximale aantal cursisten is 8.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar: info@wollstreet.nl
Laat ons weten voor welke workshop je belangstelling hebt en vermeld je naam en telefoonnummer. Ook het emailadres dat je geregeld checkt is altijd handig.
De inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag. Bij aanvang van de les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop plaid pied de poule haken en de datum, of contant in de winkel betalen.

Annulering
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je de aanbetaling volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.
Bij annulering binnen twee weken geldt hetzelfde, echter alleen als we iemand anders kunnen vinden die jouw plekje kan vervangen.
Hiervoor vragen we begrip want onze workshops zijn altijd heel vlug volgeboekt en we moeten vaak mensen teleurstellen. Tevens hanteren we per workshop een reservelijst. Dus in geval van afmelding kunnen we anderen nog blij maken en jij bent ervan verzekerd dat je aanbetaling niet ‘weg’ is.
Ben je plotseling verhinderd voor een les, dan kun je hulp vragen tijdens het tweewekelijks haakcafe.
Maar ook dan geldt bovenstaand. 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website