Nieuws
01-09-2019

BreiBoezemWij dragen graag samen met onze vrijwilligsters een steentje bij.
Via social media kwam Wollstreet in contact met de Stichting BreiBoezem. Het initiatief sprak ons direct aan en wekte onze sympathie. Vrijwel dagelijks ontmoeten wij in onze winkel mensen die getroffen zijn door kanker of wier naasten ernstig ziek zijn. Daarom dragen wij graag ons steentje bij en coördineren wij voor Zuid-Limburg de vrijwilligsters die na een cursus gevolgd te hebben de BreiBoezems breien, en verzorgen wij de uitgifte hiervan.


Doel van de Stichting
De stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan – boezemdraagsters -  grátis te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel (licht van gewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan. Vrijwilligsters – boezemvrienden -  breien de borstprotheses van BreiBoezem.

Waarom
Gebreide protheses in plaats van siliconenprotheses? Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconenprotheses. Die zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich meebrengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100% katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling.

Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeringen de dure siliconen borstprotheses slechts 1 keer per 2 jaar, mits je eigen risico nog niet verbruikt is. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.

Dit initiatief is vanuit Amerika naar Australië en zo naar Nederland overgewaaid. Via een oproep van Jacqueline de Jong (Nederlandse, woonachtig in Australië) bij de borstkankervereniging voelde zij zich geroepen om dit project ook in Nederland met succes op te zetten.Wollstreet en BreiBoezems
Wollstreet coördineert en faciliteert voor Sittard (en omstreken) de vrijwilligsters die breien voor de Stichting. Sandra, eigenaresse van Wollstreet, is aanspreekpartner voor aanvraagsters en belangstellenden.
We kunnen je enkele voorbeelden laten zien en helpen je met het aanvragen van een BreiBoezem voor jou via de website van www.breiboezem.nl.
Je kunt dit uiteraard ook zelf doen. Wollstreet heeft in principe voldoende gebreide boezems in voorraad in alle maten en je kunt meestal direct een BreiBoezem in jouw maat meenemen.

Donateur
Stichting BreiBoezem is volledig afhankelijk van donaties door bedrijven en particulieren. Van mensen zoals u!
Met de opbrengst van de donaties kunnen zij nieuwe materialen (100% katoen waarvan de Breiboezems gemaakt worden) inkopen en de vrijwillige breisters aan het werk zetten. Ze zitten met smacht te wachten! De kosten van een paar BreiBoezems liggen gemiddeld rond de € 10,-, maar men is blij met elke financiële bijdrage.

Voor meer informatie over Breiboezems kijk op de website:
www.breiboezem.nl of op hun facebookpagina 
Donaties zijn welkom op hun bankrekeningnummer: IBAN-rekeningnummer NL72 INGB 000 6747 111 t.n.v. Stichting Breiboezem.
 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website