Nieuws

Workshop Schotse ruit breien

DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.Deze workshop is voor zowel beginners als gevorderden.
Foto: Loewe Madrid

Ook dit dessin komt weer terug
Ruitdessins zijn er altijd geweest. Het ene jaar meer dan het andere. Voor het komende winterseizoen merken we opnieuw meer aandacht voor deze klassieker. Onze garenleveranciers hebben er ook volop aandacht voor, onder andere het Spaanse merk Katia.Ruiten breien
De techniek die we in deze workshop gebruiken heeft een mooi ‘optisch’ effect. De toegepaste techniek is eenvoudig.  Het is niet nieuw, maar wat is nieuw tegenwoordig. We willen de techniek graag met jullie delen. Je verdeelt jouw kleuren naar wens in het door ons voorgestelde ruitpatroon.  Uiteraard begeleiden we je hierin optimaal. Dit begint al met het uitkiezen van de kleuren van het garen samen met de dames van Wollstreet in de winkel. Je breit rechtse ribbel en past het toe op het werkstuk dat je wilt gaan maken. We stellen voor om een sjaal, kussen of een ander recht werkstuk te kiezen.
In les twee gaan we het breisel doorstoppen en creëren op deze manier het ruitmotief.

Ben jij ook nieuwsgierig naar deze techniek, dan is deze workshop wellicht iets voor jou.

Wanneer
Op zaterdag 18 november en 9 december van 13:00 tot 15:30 uur. Twee lessen van 2,5 uur. DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.
Voor 2018 twee nieuwe data: Zaterdag 13 januari en zaterdag 27 januari, 2 lessen van elk 2,5 uur.  DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.


Kosten
€ 40,- incl. lesstof/patroon. Er is oefengaren aanwezig indien je graag eerst wat wilt oefenen, maar dat is voor de gemiddelde breister niet nodig.Materiaal
In ons voorbeeld gebruikten wij verschillende kleuren van de Partner 3,5 van Phildar. Een mooie kwaliteit draad uit de midden prijsklasse.
Breinaalden dikte 5-6 en een dikke stop- of maasnaald zonder punt neem je mee of koop je bij Wollstreet.
Voor een gemiddelde sjaal gebruik je 6 -8 bollen. We adviseren je graag hierbij.

Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten. Het werkstuk maak je eventueel thuis verder af. Je kunt uiteraard altijd nog eens om hulp komen vragen in ons brei- of haakcafé.
Het maximale aantal cursisten is 8. De workshop gaat door als er minimaal 5 aanmeldingen zijn.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar: info@wollstreet.nl Laat ons weten voor welke workshop je belangstelling hebt en vermeld je naam en telefoonnummer. Ook het emailadres dat je geregeld checkt is altijd handig.
De inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag. Bij aanvang van de 1ste les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop Schotse ruit breien’ en de datum, of contant in de winkel betalen.

Annulering
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je de aanbetaling volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.
Bij annulering binnen twee weken geldt hetzelfde, echter alleen als we iemand anders kunnen vinden die jouw plekje kan vervangen.
Hiervoor vragen we begrip want onze workshops zijn altijd heel vlug volgeboekt en we moeten vaak mensen teleurstellen. Tevens hanteren we per workshop een reservelijst. Dus in geval van afmelding kunnen we anderen nog blij maken en jij bent ervan verzekerd dat je aanbetaling niet ‘weg’ is.
Ben je plotseling verhinderd voor een les, dan kijken we in onderling overleg wat mogelijk is, maar ook dan geldt bovenstaand.

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website