Nieuws
01-09-2019

Haakmiepen haken een kerstboom bij WollstreetAldus de titel in de media: Sittard-Geleen Nieuws.nl
Het eerste half jaar van 2019 is omgevlogen en we zitten inmiddels al in augustus. Nog even en de schoolvakanties zijn voorbij.
Dan herneemt het ‘normale’ leven weer zijn loop en vervallen we allemaal weer in onze dagelijkse routine. En voor je het weet is het dan weer december en staan de feestdagen voor de deur.

Bij het bekende Sittardse Wollstreet dromen ze al sinds 5 april van een witte kerst! Daar komt om de twee weken op vrijdagmiddag tijdens het ‘haakcafé’ een groep ‘haakmiepen’ samen om een kerstboom te haken. De boom wordt samengesteld uit door de deelneemsters gehaakte lapjes. En dat ze daar ook tijdens hun vakantie mee doorgaan blijkt uit de foto’s in de groepsapp: tussen de vakantiekiekjes zitten de nodige foto’s van tijdens de vakantie gehaakte lapjes voor de kerstboom.

Ook de leveranciers van Wollstreet vinden het een leuk project. Ze stimuleren dit en sponsoren een gedeelte van het garen.Dat haakcafé is echt een sociaal gebeuren, want, zo zegt Sandra Nohlmans van Wollstreet: “Samen haken is leuk, het verbindt en je creëert iets. De vrijdagmiddagen zijn dierbaar voor de deelnemers. Vreugde en verdriet wordt met elkaar gedeeld. Het handwerken is vaak een afleiding in moeilijke tijden. Daarom vinden de haakmiepen het belangrijk om dit mooie initiatief te koppelen aan een goed doel.” Wat dat goede doel wordt en hoe men dat hoopt te realiseren wordt later bekend gemaakt.

De gehaakte kerstboom komt medio november bij de entree van Wollstreet te staan.

Nieuwsgierig geworden naar de vorderingen? Je bent welkom om op een vrijdagmiddag eens een kijkje te komen nemen. Meehaken mag natuurlijk ook! Kijk voor de data op de website van Wollstreet.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website