Winkel in Sittard

 

Winkel in Sittard

Een kennismaking met Wollstreet, dé speciaalzaak voor creatief, en vooral eigentijds, breien en handwerken.


Sandra Nohlmans: de drijvende kracht achter Wollstreet

In september 2002 startte Sandra Nohlmans Wollstreet aan de Rijksweg Noord 61 in Sittard. Sindsdien heeft een grote schare handwerk-liefhebbers – volwassenen én jeugdigen! - de weg gevonden naar deze speciaalzaak voor eigentijds breien en handwerken. In Wollstreet komen voor Sandra Nohlmans haar feeling voor materialen en kleuren, kennis en ervaring van textiel op creatieve wijze samen.

 

 

Rose-Marie Custers, die al vanaf het begin bij Wollstreet werkzaam is, is samen met Sandra verantwoordelijk voor de creatieve invulling van Wollstreet. 

 

 

Met Wollstreet staat Sandra Nohlmans één centraal doel voor ogen: breien en borduren weer de aandacht geven die zij verdienen. En dan met name moderne en bewuste vrouwen inspireren die door hun carrière of kinderen de feeling zijn kwijtgeraakt met de vroeger geleerde technieken, en hen aanzetten tot een eigentijdse creatie. Wollstreet heeft een aansprekend productaanbod dat aansluit bij de smaakpatronen van moderne vrouwen - én mannen. "Een van de belangrijkste onderdelen van mijn vroegere professie was adviezen geven over kleuren en materialen. Dat vond ik een van de leukste kanten van mijn beroep. Klanten kunnen bij Wollstreet binnenlopen voor adviezen over bijvoorbeeld kleur en stijlen, maar ook voor ontwerpen die passen bij het niveau van de technieken die zij beheersen. Als iemand moeite heeft met een patroon, helpen wij graag met een technisch advies.“

 

 

Een presentatie die verrassend inspireert

Adviseren én inspireren zijn twee belangrijke uitgangspunten van Sandra Nohlmans. In haar Wollstreetcollectie heeft zij de garens in separate rekken onderverdeeld naar kleurgroepen. Als inspiratie is elk kleurpalet bovendien aangevuld met bijpassende proeflapjes. De gebreide lapjes tonen aan hoe de fantasiedraden van tegenwoordig er gebreid uitzien.

 

 

Ook de vele voorbeeldmodellen die je kunt passen bieden natuurlijk een unieke kans om vooraf te beoordelen of een bepaald model je staat of niet. Sandra en Rose-Marie hebben in Wollstreet een collectie garens samengesteld van vele internationale leveranciers. Vooral dit jaar is het een uitzonderlijk goede en afgewogen collectie geworden. Dit wordt nog eens extra onderstreept door de lovende reacties van vele klanten. Zo zijn er exclusieve Italiaanse en Engelse garens, zoals Rowan, Adriafil, Lang, Borgo d’Pazzi, de Spaanse garens van Katia, maar vanzelfsprekend ook de bekende en vertrouwde Nederlandse en Duitse kwaliteiten zoals Scheepjes, Schachenmayr, Schoppelwolle, Opal en Rico. Zeer exclusief - en schitterend van kleur - zijn de garens van Manos del Uruguay. 

 

 

Wollstreet heeft naast je garens ook alle benodigde materialen!

Naast de prachtige garencollecties kan de verwende handwerkliefhebber bij Wollstreet ook terecht voor onder meer: breinaalden, centimeters, scharen, maas- en stopnaalden (ook voor borduren), toerentellers, naaldenmeters, kabelnaalden, haaknaalden, hulpnaalden, stekenmarkeerders, puntbeschermers, breivisjes, pluizenkammetjes, etc. etc. etc…

 

Wollstreet-Workshops 
(Vanwege Covid-19 zijn er momenteel geen workshops)
De ideeën die Sandra Nohlmans met Wollstreet heeft, reiken verder dan alleen een aanbod van materialen voor creatieve handwerkers. Sandra wil haar kennis met plezier overdragen aan hen die geïnteresseerd zijn in handwerk- en breitechnieken. Er zijn het hele jaar door diverse cursussen waarvoor men zich kan inschrijven. Het programma-aanbod varieert van een cursus Basistechnieken, tot Breien voor Gevorderden, waarin technisch moeilijkere onderdelen aan bod komen. Ook de cursussen sokken breien, of haken voor beginners zijn erg in trek en bijna altijd volgeboekt.
Kijk voor een volledig overzicht onder ACTIVITEITEN en WORKSHOPS.

 


Breicafé en Haakcafé
(Vanwege Covid-19 is er momenteel geen breicafé)
Iedere donderdagmiddag is er Breicafé bij Wollstreet tussen 14:00 en 16:30uur! Je bent van harte welkom om mee te breien, te haken of te borduren. Wil je gewoon een kijkje komen nemen, ook dat kan! 

 


Onder het genot van een drankje en een muziekje biedt Wollstreet de gelegenheid om op een ontspannen manier en met gelijkgestemden te breien en te handwerken. Maak gebruik van onze en andermans handwerkkennis en creatieve ideeën! Kom ook eens een keertje meebreien. De toegang is gratis, je hoeft je niet aan- of af te melden, de consumpties zijn tegen betaling. Bij mooi weer zitten we lekker buiten op ons terras. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je handwerkt met materiaal dat bij Wollstreet is gekocht! 

 

Vanwege Covid-19 is er momenteel geen haakcafé)
Op veler verzoek is er op vrijdagmiddag iedere twee weken haakcafé in onze workshopruimte. Tussen 13:00 en 15:30 uur is onze haakjuf aanwezig en helpt je met vragen op haakgebied. Dus Wollstreet is nu echt de plek voor eigentijds breien én haken. Ook hier geldt: De toegang is gratis, je hoeft je niet aan of af te melden, de consumpties zijn tegen betaling. Bij mooi weer zitten we lekker buiten op ons terras. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je handwerkt met materiaal dat bij Wollstreet is gekocht!
Kijk voor de data op het overzicht ACTIVITEITEN.


Een creatief idee: De Wollstreet-cadeaubon
Wie eens iets anders wil geven dan een boeken- of cd-bon kan natuurlijk ook een Wollstreet-cadeaubon cadeau doen. Ze zijn er in diverse prijsklassen voor bijvoorbeeld een bol wol voor een trendy sjaal, een paar sokken, een inspirerend breiboek of noem de creatieve invulling maar op. Dat dit uitnodigende cadeautje op een verrassende manier wordt ingepakt, ligt bij Wollstreet natuurlijk voor de hand!

 

 

Wollstreet in een pand met karakter

Sinds september 2011 heeft Wollstreet zijn intrek genomen in het karakteristieke pand aan de Rijksweg Noord 58 te Sittard.
Een pand met aan de buitenkant al een mooie en authentieke uitstraling. De grote poort met daarachter de eigentijdse glazen pui en aantrekkelijke etalage nodigen uit om eens naar binnen te lopen en een kijkje te nemen.
Eenmaal binnen raak je betoverd door de mooie industriële ruimte en de schitterende collectie breigarens>> lees meer

 

Openingstijden

Wij zijn geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Kom je van ver, raadpleeg dan eerst de site of we niet net dàn op vakantie zijn.

Wollstreet, daar moet je naar toe, dat moet je zien, dat moet je beleven
 Een bezoek aan Wollstreet is een belevenis op zich. Een ‘snoepjeswinkel’ voor handwerkliefhebbers, een bijzonder gebouw voor ‘niet-handwerkliefhebbers’. Het pand en de inrichting zijn authentiek, en zorgvuldig gerestaureerd met oog voor detail en stijl.  Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om naar Sittard te reizen en Wollstreet in het ‘echt ’te beleven? De 360-graden-filmimpressie op onze website geeft je een zeer goede indruk van onze bijzondere winkel. De filmimpressie heeft diverse mogelijkheden om je een rondleiding door de winkel te geven.
Klik op de roze fototoestellen en je krijgt detailfoto’s. Klik op de 360°-icoontjes en je staat op een andere plek in de winkel.
Deze mooie filmimpressie is een bijzondere presentatie, die tot stand is gekomen in samenwerking met Ivo Delahaye van Studio VR. http://www.studiovr.nl
Ivo is onze vaste grafisch ontwerper en een zeer goede partner in het omzetten van onze creatieve ideeën in beeld en grafiek. Zijn specialiteit is onder andere 360°-fotografie en virtual tours.

 

Bereikbaarheid Wollstreet
Wollstreet kun je op veel manieren bereiken.

Openbaar vervoer

Per trein:
Vanaf het NS-Station in Sittard loop je in ongeveer 7 minuten tot bij Wollstreet. Loop richting centrum-markt via de voetgangerszone. Bij het stoplicht, kruising Steenweg met Rijksweg Noord ga je naar links. Op nummer 58 vind je onze winkel aan de linkerkant. Tegenover het nieuwbouwproject Ligne.
Je kunt ook komend vanuit het station naar links lopen en via de Walramstraat, zie het kaartje hierboven.Per bus:
Vanaf het busstation vertrekt de bus vanaf Perron C
• Lijn 13 (richting Kemperkoul) halte De Ligne (schuin tegenover Wollstreet)
• Lijn 18 (richting Grevenbicht) halte De Ligne (schuin tegenover Wollstreet)
• Lijn 70 (richting Roosteren) halte De Ligne (schuin tegenover Wollstreet)
En vice versa natuurlijk.
Voor meer info www.ov9292.nlParkeren:

Kom je met de auto, dan kun je deze op verschillende plekken parkeren.

Odaparking Haspelsestraat 41
Deze ondergrondse parkeergarage biedt altijd plek en is zeer geschikt als je naderhand nog het centrum van Sittard wilt bezoeken.

Parking Ligne
De in- en uitgang is gelegen aan de Haspelsestraat, tegenover de Odaparking. Je komt als voetganger uit op het centrale Ligneplein. Je steekt het plein over richting Rijksweg en ziet Wollstreet aan de overkant liggen.

Parkeerhavens in de Walramstraat of Overhovenerstraat.
Wil je kort parkeren, maak dan gebruik van deze plekken (waar je voor moet betalen).

Parkeerhavens op Rijksweg Noord
Voor kort parkeren, kun je natuurlijk ook gebruikmaken van de betaald parkeren, parkeerhavens op de Rijksweg. Hier geldt ook dat je ervoor moet betalen.
Let wet: de “laden en los plaats” tegenover onze winkel is niet voor kort parkeren.

Onze achterburen van de Fysiotherapiepraktijk vinden het niet prettig als onze klanten hier parkeren. Wij vragen je vriendelijk dit te respecteren.Fiets

Het is natuurlijk heel sportief om met de fiets te komen en Wollstreet is beslist een fietstochtje waard! Er staat altijd een glaasje water voor je klaar.
Je stalt je fiets in de beugels tegen onze voorgevel. Zorg voor een deugdelijk kettingslot voor extra veiligheid.Bewaakte fietsenstalling

Onder het gebouw van Ligne kun je je fiets ook gratis bewaakt stallen. In- en uitgang aan de straat Linde.Onze nieuwe overburen

Na enkele jaren van bouwoverlast zijn we blij met de nieuwe ‘bewoners’ aan de overkant van ons pand: De Ligne. Er zijn naast Zuyd Hoge School, het nieuwe museum De Domijnen, de bibliotheek en het filmhuis de Domijnen gevestigd. Beslist de moeite waard om eens kijkje te nemen, een tentoonstelling te bezoeken of een filmpje te pakken, nadat je bij Wollstreet bent geweest. http://www.dedomijnen.nl/Een echte aanrader is Coffee Mundo “The Library” voor heerlijke koffiespecialiteiten of lekker zitten op het terras
www.coffeemundo.com/locaties