Nieuws
01-12-2020

De boom staat er weerIn april van vorig jaar begonnen de ‘haakmiepen’ een groep van 16 haaksters van 25 tot 75 jaar oud op initiatief van haakjuf Patricia bij Wollstreet in Sittard aan het haken van maar liefst 1081 granny squares.

Al die gehaakte vierkantjes, samen goed voor 140 bolletjes haakgaren en een gewicht van ongeveer 7 kilo, werden vervolgens aaneengenaaid om één grote, 3 meter en 20 centimeter hoge kerstboom te vormen. Dit bijzonder fraaie en unieke werkstuk is dit jaar – ook ’s avonds –  weer te zien ‘ónger de paort’ bij Wollstreet aan de Rijksweg-Noord in Sittard.

Het was een prachtig project. De bijeenkomsten van de haakmiepen in 2019 waren stuk voor stuk bijzonder. We hebben veel onderlinge warmte, verbondenheid, plezier en steun mogen ervaren, want elke deelneemster heeft wel haar eigen verhaal, over leuke belevenissen en herinneringen maar soms ook over zorgen en verdriet. Het waren bijeenkomsten met een lach en een traan.” We denken er dit jaar met veel heimwee aan terug, want sinds maart is er geen haak- en of brei-café meer geweest.

Je ziet in de vierkantjes diverse kerstelementen terugkomen. Zoals de schaapjes, kerstballen, een eland, een sneeuwpop en een kerstster. Maar ook zitten er vierkantjes tussen met een persoonlijk tintje, zoals een met lavendel die herinnert aan een bijzondere vakantie, of een met een emoticon die iedereen een hart onder de riem wil steken.

Verleden jaar vroegen de haakmiepen van Wollstreet aandacht voor ‘Het vergeten kind’.
Met het verkopen van kerstkaarten van deze bijzondere boom hebben de haakmiepen maar liefst €1000,- opgehaald.

En wie de gehaakte boom wil kopen mag er in zijn of haar bod rekening mee houden dat in de boom 140 bolletjes haakgaren zitten en zo’n 1250 uren aan haak- en naaiwerk. En verder dat de buurt Rijksweg-Noord het ijzeren raamwerk van de kerstboom heeft gesponsord en gebouwd.

Adventskalender
Dit jaar hebben we een adventskalender gemaakt die geïnspireerd is op het megaproject van vorig jaar, hieronder enkele foto’s.

Goede doel (noodzakelijk doel) van 2020
Dit jaar heeft Sandra, eigenaresse van Wollstreet gekozen voor een ander goed doel, een noodzakelijk doel. Ze kwam in aanraking met ‘Trees for All’ en de link tussen de gehaakte Kerstboom van Wollstreet en aanplant van nieuwe bomen over de hele wereld waaronder ook een project in Limburg was voor haar vlug gelegd. 
In onze huidige maatschappij draait het vooral om nemen. Nóg meer consumeren. Trees for All wil liever iets teruggeven aan de aarde. Want jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. Een schrikbarend aantal hè? Daarom planten zij bomen en herstellen ze bossen voor een beter klimaat. En dat kan niet snel genoeg gaan.Wollstreet doneerde een bedrag voor 8 bomen, vooral uit dankbaarheid voor het afgelopen jaar en dat de kinderen van de toekomst mogen genieten van een groenere omgeving.
Vind jij het een sympathiek idee, kijk eens op website van Trees for All.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website