Nieuws
06-03-2023

Zittesje Art FairTinie Habets exposeert dit jaar bij Wollstreet haar kleurrijke en florale werken.

Op zaterdag 11 maart wordt de Tefaf, de meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs ter wereld in Maastricht geopend. Op diezelfde dag wordt in Sittard het startschot gegeven voor de tweede editie van ‘De Zittesje Art Fair’. Een kunstbeurs voor de kleine beurs waarbinnen werken van lokale talenten en toonaangevende kunstenaars uit de regio getoond worden en te koop zijn.
Laat je verrassen!
“Gastvrijheid, cultureel ondernemerschap en beeldende kunsten. Dit zijn de succesvolle ingrediënten van ‘De Zittesje Art Fair’. Deze kunstbeurs voor de kleine beurs, die gelijktijdig en met de nodige tongue in cheek naar de TEFAF wordt gepresenteerd, toont hoe artistieke uitdrukkingskracht en een sterke ondernemersgeest hand-in-hand samenkomen in Sittard. ‘De Zittesje Art Fair’ is het resultaat van een gedeelde ambitie om de binnenstad van Sittard te activeren en etaleren, georganiseerd door De Meiden van Sittard, het Centrummanagement Sittard en De Domijnen. Flaneer door de straten, ervaar de warme ontvangst en laat je verrassen door deze tweede editie van de ZAF!” Aldus Guus van Engelshoven, conservator Hedendaagse Kunst De DomijnenKunstbeurs met 18 locaties
Tijdens de kunstbeurs zullen bij de zaken van de Meiden van Sittard, overige Sittardse ondernemers en bij de locaties van Museum De Domijnen, kunstwerken te zien en te koop zijn. Iedere Meid/ ondernemer heeft namelijk een kunstenaar geadopteerd, die tijdens de kunstbeurs in haar/ zijn winkel of horecazaak een of meerdere werken exposeert. Houd rekening met verschillende openingstijden van de diverse locaties!

Wollstreet werd geinspireerd door Tinie’s florale werk en kleuren
De kleuren in Tinie’s werken spraken Sandra Nohlmans van Wollstreet Sittard erg aan en inspireerden Sandra tot het ontwerpen van enkele haakwerken, zoals je op onderstaande foto kunt zien.


Tinie’s schilderij ‘Mijn tuin 1’ en het haakwerk van Wollstreet ‘matchen’ perfect met elkaar.Ook duidelijke herkenbare Sittardse elementen zoals de bloesem bij het oude zwembad in het park, of de tuin van St.Agnetenberg zijn te zien op Tinie's werken. Op de foto met het tasje zie je ook hier weer hoe de kleuren ons inspireerden.

Tinie schildert hoofdzakelijk met acrylverf of werkt met pastelkrijt, zoals de werken van de St. Agnetenberg.De Zittesjeartfair is van 11 t/m 18 maart. Tinie probeert dagelijks aanwezig te zijn. Het is natuurlijk leuk om met haar over haar werk te praten. Tinie verkoopt het merendeel van haar werken die ze bij  Wollstreet exposeert. Wees er vlug bij want wij zijn ervan overtuigd dat er veel liefhebbers zullen zijn.
Ook zijn er kaarten van haar kleurrijke werk, met deze kaarten kun je vrienden en familie laten zien hoe mooi en inspirerend Sittard kan zijn.

Wollstreet is naast de standaardopeningstijden tijdens de ZAF EXTRA open op zondag, maandag en dinsdag tussen 11 en 17 uur voor de expositie, maar ook om een bolletje garen te kopen.

Gratis workshop ‘Kringloopkunst’Een echt kunstwerk maken? Iedereen kan het [proberen], jij ook! Onder begeleiding van Sanne Janssen van HutsSpot ga je aan de slag.

Waar?
Limbrichterstraat 62.

Wanneer?
Zaterdag 18 maart 12:00 - 16:00
Woensdag 15 maart 13:00 - 16:00
Zaterdag 11 maart 12:00 - 16:00

Deelname gratis · Vanaf 8 jaar · Aanmelden niet nodig

Hoe?
Laat je inspireren door een pre-loved schilderij uit de kringloopwinkel of van de rommelmarkt. Met verschillende technieken maak jij hier een nieuwe voorstelling van. Bijvoorbeeld met verf, collage, krijt, acrylstiften of misschien werk je wel in 3D met de materialen die op de pop-up locatie voorhanden zijn. Zo maak jij een eigen uniek kringloopkunstwerk, dat je na afloop mee naar huis mag nemen!


 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website