Nieuws
15-03-2024

Wollstreet is op dinsdag 19 maart met St. Joep geslotenBeste handwerkliefhebbers, soms moet je jezelf ook iets gunnen.
Na een mooie en drukbezochte week van de Zittesje Art Fair verheugen wij ons op de St. Joep Markt. We zullen as dinsdag dan ook niet open zijn en pas vanaf woensdag 20 maart onze deuren weer openen voor jullie. Wij hopen op jullie begrip.

Wat is St. Joep?
Tienduizenden bezoekers vanuit de hele regio en ver daarbuiten bezoeken jaarlijks de Sint Joepmarkt in Sittard. Een jaarmarkt waar de mannen en vrouwen van de markt een bonte verzameling van producten ‘aan de man’ brengen.

De markt is al meer dan 200 jaar een geliefde markt. De eerste Sint Joepmarkt werd gehouden op 19 maart 1803. De burgemeester van Sittard kreeg van Napoleon Bonaparte toestemming voor deze markt, die tot het eind van de 19de eeuw een veemarkt was.

De Sint Joepmarkt is niet alleen de eerste jaarmarkt van het jaar, maar ook de grootste in Nederland. Meer dan vijf kilometer kramen rijgen zich aaneen door de historische binnenstad van Sittard. Veel van de marktkooplieden prijzen hun koopwaar op een originele manier aan. Iets wat deze markt voor veel bezoekers een zeer geliefd evenement maakt!

Voor meer details klik ook eens op onderstaande link:
https://sittardgenietenvoorop.nl/events/sint-joep-2024
 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website