Nieuws
07-08-2015

Workshop Fair Isle breien door Wieke van Keulen 2015

Deze workshop is volgeboekt!Deze workshop is voor geoefende breisters

Fair Isle breien is een breitechniek waarbij per toer twee verschillende kleuren worden gebruikt.
Het merk Rowan, dat wij al vanaf de begintijd van Wollstreet in de collectie hebben, vertoont veel mooie patronen en modellen in deze techniek. Veelal gebreid uit schitterende tweedgarens.
 Om je heel veel tips en trucs te geven en dit zelf te laten uitproberen hebben we Wieke van Keulen uit Haarlem uitgenodigd om bij Wollstreet een workshop te verzorgen in deze traditionele breitechniek die door de breisters van het Schotse eiland Fair Isle wereldberoemd is gemaakt.
 Wat leer je van Wieke
Wieke vertelt ons wat meer over de geschiedenis van deze techniek, je leert met twee verschillend gekleurde draden breien. Aan de hand van enkele patronen van Wieke ga je zelf met naald en draad aan de slag. Je breit met een rondbreinaald en het mooie garen ‘fine tweed’ van Rowan.
Je ervaart hoe strak je de draad kunt aantrekken en hoe de draden niet ‘in de war’ raken. Ook laat Wieke ons zien hoe je een ‘knipbies’ moet maken.

Wie is Wieke van Keulen
Wieke is een breister en haakster in hart en nieren. Veel technieken heeft zij zich ‘eigen gemaakt’ en ondertussen heeft zij veel ervaring opgedaan met haar werkstukken. Wieke schrijft een zeer inspirerend blog over haar passie en liefde voor appliqueren, blikjes, borduren, breien, haken, koffiedrinken, koken, muziek, papier, patchwork, quilten en natuurlijk haar familie. In de loop der tijd heeft ze heel wat ‘patronen’ ontworpen en uitgevoerd in haar favoriete technieken.Wil je meer lezen of zien over Wieke, neem dan eens een kijkje op haar blog en website https://www.wiekevankeulen.com/
 Wanneer
Op zaterdag 7 november van 11:00 tot 13:00 uur, en van 13:30 tot 15:30 uur. Een les duurt 2 uur.
Je kunt je dus inschrijven voor de ochtend- of middag-editie.

Kosten
€ 25,- incl. de lesstof/patroon en oefenmateriaal van Rowan.
Na beëindiging van de workshop ontvang je via mail een document van Wieke (13 pagina’s) waarin nog eens alle informatie staat.

Materiaal
Je krijgt bij deze workshop 2 kleuren fine tweed van Rowan.
De breinaalden voor in de workshop (naald 2,5 of 3) neem je zelf mee of koop je bij Wollstreet.
Wieke adviseert een rondbreinaald van 120cm en bij voorkeur een bamboe.

Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.
Het maximale aantal cursisten is 10. Deze workshop heeft erg veel belangstelling en er zijn al verschillende aanmeldingen dus wees er snel bij.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar: info@wollstreet.nl
De inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag. Bij aanvang van de les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop Wieke van Keulen ochtend of middag’, of contant in de winkel betalen.

Annulering
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je dit bedrag volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.

 

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website