Nieuws
20-09-2015

Met de meiden  van Sittard onder de wol 2015Op zaterdag 26 september staat wol, in de ruimste zin van het woord, niet voor niets in het middelpunt bij de speciaalzaken van de Meiden van Sittard. Trendvoorspellers tippen natuurlijke materialen waaronder wol en schapenvachten voor nu en in de komende jaren als erg belangrijk in fashion en interieur.

Wie zijn de Meiden van Sittard? De Meiden van Sittard zijn zelfstandige ondernemers met een eigen speciaalzaak. Loop vandaag de meidenroute en mis geen enkele activiteit. Klik hier om de route als PDF file te downloaden/bekijken!

 1 CREËER DAMESMODE
Onlangs presenteerde Eveline in haar winkel een nieuw merk met o.a. mooie wollen items.2 BORMANS MODESCHOENEN
Bij Laure en Gitte staat de UGG AUSTRALIA Sheepskin collectie in the picture. Er is een speciale corner in de winkel waar de collectie van UGG gepresenteerd zal worden. Het team van Bormans geeft je deze dag uitgebreide informatie over het onderhoud van de sheepskin producten.
 


 

3 FLOW’S BOEKENSTEUN
Marieke gaat voorlezen uit het boek ‘Botje’. Het prachtige verhaal van Janneke Schotveld gaat over een wolwinkeltje. Marieke slaat het boek open om 13 en om 15 uur. Het verhaal duurt ongeveer een half uurtje. Je hoeft je niet aan te melden. Wil je Botje ook zelf breien? De garenpakketten inclusief patroon zijn bij zowel Flow's Boekensteun als bij Wollstreet verkrijgbaar.
4 WOLLSTREET
In de winkel van Sandra komen vandaag al je zintuigen aan bod! Je kunt de nieuwe wollen winterdraden zien en voelen. Je kunt de voorbeeldmodellen passen. In de pop up shop kun je wolvet crème van Texel proberen en smeren. Tevens kun je om 13 of 15 uur luisteren naar een korte presentatie door Renée Haustermans over ‘wol in Sittard in de middeleeuwen’. Aansluitend demonstreert Odette Steijvers volgens een middeleeuws recept wol verven op natuurlijke basis.
De kunstenares Marjan Eggels presenteert vanaf vandaag enkele van haar XXL textiele kunstwerken.
Voor meer en gedetailleerde info over deze dag klik hier.

5 VONJA XL
Yvonne heeft de volgende slogan: Wil je in de winter lekker “onder de wol”? Kies dan een heerlijk warm huispak voor op de bank. Ga je naar buiten? Sla dan een royale omslagdoek om je schouders. Ook de ‘woon’-vesten zijn bijzonder behaaglijk. Tijdens dit Meiden-weekend ontvang je een leuke goodiebag bij je aankopen wegens het 5-jarig bestaan van VONJAxl.


 

6 MOOI IN SITTARD
Christel en haar team lopen vandaag op geitenwollen sokken. Deze sokken kun je natuurlijk ook bij haar kopen. Er is een MOOIE collectie samengesteld rondom het thema ‘wol’ zoals, schapenkoppen voor aan de muur, wollen poefs, geiten- en schapenvellen. Ga je voor extreem, wat dacht je van een felgroene schapenvacht?

7 SOCKS & SOCKY
Lisanne zorgt er voor dat je geen koude voeten hebt als je onder de wol kruipt. Ze heeft lekker zachte angora bedsokjes , diverse zachte (huis)sokken en maillots van wol en kasjmier. Van het merk Mey zijn er verschillende wollen onderhemdjes met korte en lange mouw. De winterpyjama’s (ook voor heren) voor echte koukleumen maken je slaapoutfit compleet. In het Meidenweekend krijgt elke klant een gratis wolwasmiddel bij een aankoop.

8 STOER EN ZO
Nathalie opent om 10 uur de luiken van Ruben’s Poppentheater. Een kindervoorstelling met 'Klaas Vaak en de wonderlijke wollen vertel-weefsels vol pret ofwel ‘De monsters van pret-teketet !'
Komt dat zien, komt dat zien! Het wordt een uurtje bol van wol en clowneske lol. Meiden en jongens, groot en klein, jullie moeten bij Stoer en Zo zijn.

9 JEWEL
Bij Marie-Thérèse schitteren vandaag de zilveren bolletjes wol uit de ‘Trollbeads collectie’. Het zal nooit een trui of een paar sokken worden, maar staat prachtig tussen de nieuwe herfstkleuren aan je Trollbeads armband.
 


10 CAFE DE KUP
Corina presenteert en schenkt vandaag het ‘rijpe Brand dubbelbock’. De ‘Bockjes’ worden geserveerd met een passend hapje van schapenkaas en peer. Proost!

11 NOUVO WILCO FASHION
Bij Renée worden in aanwezigheid van Miss NOUVO dirndl de nieuwste wollen fashion-items getoond zoals de trendy eggshape- & poncho-vesten van onder andere Caroline Biss, Milestone, Onstage, Leo Guy, Ted Baker en Joseph Ribkoff. www.nouvo.nl

12 SAM + SARA
Anne Marie vertelt vandaag over INTI KNITWEAR. Het verhaal achter de gerecyclede sjaal staat centraal. Er wordt uitleg gegeven over het tot stand komen van deze collectie aan de hand van foto’s.

13 CAFÉ SCHTAD ZITTERD
Angelique tapt vandaag Bockbier uit het vat. Op het menu staan huisgemaakte kroketten met schapenkaas- en bockbiervulling. Aan het einde van de dag kun je natuurlijk schaapjes tellen ……..

14 HOTEL MERICI
Waar kun je in Sittard nog beter een nachtje ‘onder de wol kruipen’ dan bij Hotel Merici?

15 GODELIEF MODEVORMGEVING
Bij Godelief is wol een favoriet materiaal om winterjassen en truien van te ontwerpen. Haar creatieve collectie is haar eigen design. Neem een kijkje in haar atelier en laat je adviseren over een ontwerp voor jou.
16 BIDOLL FASHION
Yvonne organiseert in haar winkel zowel zaterdag als zondag een prachtige expositie van Freya Vaes, een ambachtelijke viltster en leerbewerkster. Freya maakt kleding en tassen van vervilte wol en leer. De ontwerpen van Freya sluiten naadloos aan op de nieuwe wintercollectie van Bidoll.
17 WERKAANDEWINKEL
Maureen en haar team willen jouw wollen trui (met gaatjes) op drie manieren gaan proberen te herstellen. Met woolfiller of met viltwol en viltnaalden stoppen zij de gaatjes op een creatieve manier. Of laat je trui ‘pimpen’. Natuurlijk kan de trui ook op de ‘ouderwetse’ manier gestopt worden. Je kunt tussen 12 en 15 uur met je trui terecht en het enthousiaste team vrijwilligers bekijkt óf en hóe ze deze kunnen herstellen. 

 


18 VAN ÔS DELICATESSEN
Bij Carley staat de hele dag in het teken van overheerlijk lamsvlees.
Van ragout tot koteletjes. Kijken, proeven, ruiken, meekoken en smullen.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website