Nieuws
01-09-2013

Tiroler sokken

Tracht jij ook Trachtensokken te breien?Sittard staat medio oktober in het teken van het Oktoberfeest. Een feest en kermis,  zo aan het begin van de herfstvakantie,  waar menigeen naar uitkijkt. Meer en meer dompelt men zich onder in folklore en zijn Dirndl of Lederhose “tenue de ville” .

Het puntje op de i bij zo’n Tiroler outfit zijn dan toch zeker de Trachten-kousen. En deze zijn, als je een sokkenbreister bent, uiteraard zelf gebreid!De voorbeelden van de foto’s op deze pagina hebben we laten breien en ze zien er ontzettend leuk uit. En niet alleen voor een Oktoberfeest! De eerlijkheid gebiedt ons wel om toe te geven dat het iets is voor geoefende breisters, maar je moet het dan ook als een echte uitdaging zien.

De patronen zijn in het Duits, maar dat moet geen probleem zijn, daarbij kunnen we je helpen. Bij aankoop van het sokkengaren, bijvoorbeeld een mooie tweedkwaliteit van Regia, krijg je van Wollstreet een vertaallijst en het patroon er gratis bij.


De speciaalzaken van “De Meiden van Sittard” laten weer van zich horen tijdens het Oktoberfeest. Volg hen op hun facebookpagina.  Voor meer informatie over het Oktoberfeest in Sittard bekijk www.oktoberfeestsittard.nl 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website