Nieuws
05-08-2017

Workshop Fair Isle breien en dan een beetje anders

DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKTDeze workshop is voor geoefende breisters.

Fair Isle breien is een breitechniek waarbij per toer twee verschillende kleuren worden gebruikt.
Deze traditionele breitechniek is door de breisters van het Schotse eiland Fair Isle wereldberoemd gemaakt. Vorig jaar hebben we jullie in diverse workshops al kennis laten maken met deze techniek. De inschrijvingen waren overweldigend. Daarom nu ook weer op ons programma voor het winterseizoen 2017, maar wel een beetje anders met nog andere steken en randjes.
We hebben ons laten inspireren door de gebreide kousen van Anelma Kervinen, een Scandinavische ontwerpster.

Zelf aan de slag
Om je heel veel tips en trucs te geven een workshop bestaande uit twee lessen.  

Lesinhoud
Allereerst vertellen we je wat meer over de geschiedenis van deze techniek, je leert met twee verschillend gekleurde draden breien. En je gaat zelf met naald en draad aan de slag. Je breit met een rondbreinaald of kousennaalden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.Je ervaart hoe strak je de draad kunt aantrekken en hoe de draden niet ‘in de war’ raken. We begeleiden je bij het ‘lezen’ van de diverse patronen.
In de tweede les behandelen we de fantasiesteken en patroontjes met ‘afgehaalde’ steken. Thuis kun je dan deze prachtige sjaal (of eventueel kousen) breien met de nieuw geleerde technieken.Wanneer
Op zaterdag 21 oktober en 4 november van 13:00 uur tot 15:30 uur. Een les duurt 2,5 uur. Het zijn twee lessen. DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT.

Kosten
€ 45,- incl. Nederlandstalige lesstof/patroon en oefenmateriaal.

Materiaal
Wij gebruikten in onze sjaal diverse garens, waaronder een overloopgaren van Katia, enkele kousengarens en lambswol. We adviseren je graag bij je persoonlijke kleur- en materiaalkeuze.
De breinaalden (naald 3 of 3,5) neem je zelf mee of koop je bij Wollstreet.
Wij adviseren een rondbreinaald of kousennaalden.

Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.
Het maximale aantal cursisten is 8.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar: info@wollstreet.nl
Laat ons weten in welke workshop je belangstelling hebt en vermeld je naam en telefoonnummer. Ook het emailadres dat je geregeld checkt is altijd handig.
De inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag. Bij aanvang van de 1ste les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop Fair Isle breien en de datum’, of contant in de winkel betalen.

Annulering
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je de aanbetaling volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.
Bij annulering binnen twee weken geldt hetzelfde, echter alleen als we iemand anders kunnen vinden die jouw plekje kan vervangen.
Hiervoor vragen we begrip want onze workshops zijn altijd heel vlug volgeboekt en we moeten vaak mensen teleurstellen. Tevens hanteren we per workshop een reservelijst. Dus in geval van afmelding kunnen we anderen nog blij maken en jij bent ervan verzekerd dat je aanbetaling niet ‘weg’ is.
Ben je plotseling verhinderd voor een les, dan kijken we in onderling overleg wat mogelijk is, maar ook dan geldt bovenstaand.


 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website