Nieuws

Workshop intarsia breien

DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT!Deze workshop is voor breisters die alle breisteken beheersen en redelijk geoefend zijn.

Intarsia is een breitechniek waarbij per toer/naald meer dan twee verschillende kleuren worden gebruikt (bij twee, maximaal drie kleuren is het de Fair Isles techniek, deze techniek komt in een andere workshop aan bod). Het merk Rowan, dat wij al vanaf de begintijd van Wollstreet in de collectie hebben, vertoont veel mooie patronen en modellen in meerkleurige technieken. Veelal gebreid uit schitterende tweedgarens.

Daarom hebben we ervoor gekozen om dit jaar ook de Intarsia techniek onder de aandacht te brengen in onze workshops.LESINHOUD
Allereerst vertellen we je wat meer over de geschiedenis van de techniek, je leert met meer gekleurde draden breien. En je gaat zelf met naald en draad aan de slag. Je breit met naalden naar eigen keuze en voorkeur, dat mogen gewone naalden of rondbreinaalden zijn. De Intarsia techniek wordt niet in het rond gebreid.
Je ervaart hoe strak je de draden kunt aantrekken en hoe de draden niet ‘in de war’ raken.

WANNEER
Op zaterdag 19 oktober 2019 van 13:00 uur tot 15:30 uur. De les duurt 2,5 uur. DEZE WORKSHOP IS VOLGEBOEKT!

KOSTEN
€ 25,- incl. lesstof/patroon en oefenmateriaal/garen.MATERIAAL
De breinaalden (naald 3,5 of 4) neem je zelf mee of koop je bij Wollstreet.
Bij deze techniek is het handig om ‘breivisjes’ te gebruiken, je kunt echter ook kleine bolletjes of losse draadjes hiervoor in de plaats gebruiken.
Het tempo van de cursus is afhankelijk van het niveau en de snelheid van de cursisten.
Het maximale aantal cursisten is ongeveer 8.

Het materiaal dat in ons EIGEN voorbeeld werd gebruikt zijn bollen felted tweed a €8,95. De felted tweed is een schitterende draad uit alpacawol, wol en kunstzijde! Het garen op de foto’s is een gladde draad.
Je kunt naast een kussen ook een ander werkstuk maken, en een andere draad voor je werkstuk uit de Wollstreetcollectie kiezen.
De kleuren kunnen we samen met jou aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeur.

INSCHRIJVEN
Je kunt je inschrijven bij Wollstreet, telefonisch of per e-mail. Check eerst of er nog plek is, liefst via het sturen van een e-mail naar: info@wollstreet.nl
Laat ons je naam en telefoonnummer weten.
De inschrijving is geldig na ontvangst van de helft van het workshopbedrag binnen een week. Bij aanvang van de les betaal je de tweede helft.
Je kunt het bedrag overmaken op ons rekeningnummer NL13 INGB 0009 3959 82 o.v.v. je naam en ‘workshop Intarsia breien en de datum’, of contant in de winkel betalen.

ANNULERING
Bij annulering tot vier weken vóór aanvang ontvang je de aanbetaling volledig terug. Bij annulering binnen vier weken voor aanvang ontvang je een cadeaubon t.w.v. het betaalde bedrag. Je kunt deze besteden voor aankoop van garen of een andere workshop bij Wollstreet.
Bij annulering binnen twee weken geldt hetzelfde, echter alleen als we iemand anders kunnen vinden die jouw plekje kan vervangen.
Hiervoor vragen we begrip want onze workshops zijn altijd heel vlug volgeboekt en we moeten vaak mensen teleurstellen. Tevens hanteren we per workshop een reservelijst. Dus in geval van afmelding kunnen we anderen nog blij maken en jij bent ervan verzekerd dat je aanbetaling niet ‘weg’ is.
Ben je plotseling verhinderd voor een les, dan kijken we in onderling overleg wat mogelijk is, maar het is dan erg moeilijk om nog een vervangster te vinden.

 

< ga terug naar nog meer NIEUWS op onze website